Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2009 13:00 - „Леви“ и още „по-леви“
Автор: rksmb Категория: Политика   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
1



Обикновено ние не се самоназоваваме ‘’леви’’. ‘’Леви’’- това е толкова абстрактна думичка, че с нея може да се назовават всички: и червените, и белите, и социалдемократите, и левичарите. И тези, които се борят за правата на обикновените хора, и тези, които се борят срещу тях, прикривайки се зад фасадата на красивите думи. Ние не сме някакви си там ‘’леви’’ – ние сме комунисти и говорим за това открито. Но днес ние ще говорим за друго. А именно за онези ‘’леви’’които сега се появяват като гъби след дъжд. Те са сега толкова много ,че се набиват на очи. За никого не е тайна , че в последните години нашето общество еволюира от тотална аполитичност към някаква социална активност. Разбира се ние сме още много далече от европейците, които в отговор на приемането на какъвто и да е лош закон по улиците излизат хиляди граждани и устройват впечатляващи демонстрации. А в политиката това се отразява с олевяване на обществото. Това показват даже буржоазните социологически проучвания. Вулгарно антинародните реформи връщат спомените на населението все по- често за онези скандални идейки за справедливост, за нормална социална осигуреност, за достойно заплащане на труда и за много други такива тоталитарни ужасии. Властта прекрасно усеща олевяването на обществото. Ако този нежелателен за нея процес не трябва веднага да се ликвидира , то на тях им се иска да го направляват. За да го насочат в необходимата им на самите тях насока. След това ще гледат как ще се разпадне. А както е известно- най- добрият начин да ускориш процеса на разпада е като го оглавиш. Водопадът от взаимни критики и разобличения е подсигурен. След това когато гражданите окончателно дозреят и бъдат готови да разкъсат ‘’ лошите’’ и да се възхищават на ‘’ добрите’’ тези партии ще си сменят местата , но курсът на държавното управление ще се запази непроменен. И всичко ще започне да се повтаря отначало. В този случай на всички нас ни готвят ролята на възторжени идиоти,които могат безкрайно да бъдат манипулирани, изработвайки си едни или други социални първосигнални реакции. От нашето общество се опитват да създадат кучето на Павлов ( кучето реагира по определен начин на подадени команди ). В това всъщност се определя смисълът на появяването на най-различни ‘’леви’’ . Затова и разни чиновници се упражняват в ‘’социалистическа’’ риторика. Властта желае да положи тлъстите си задни части на всички депутатски столове,в това число и в ляво. Техният идеал е напълно предвидима и управляема ‘’опозиция’’.

И заради тази велика цел те също са готови да станат ‘’ леви’’. И ето вече се превръщат. Познайте след това къде те ще захвърлят своите днешни много ‘’ демократични’’ и ‘’ леви ‘’ лозунги. По такъв начин почти всички буржоазни политически сили в преддверието на парламентарни и президентски избори приспиват електората със задушлив облак от ‘’ляво’’ празнодумство и възторжени ‘’правилни’’ речи и постулати.

И ако ти ,уважаеми читателю, не желаеш да те правят на глупак ще ти се наложи да следваш известните ти заповеди: не вярвай; не се страхувай; не се моли. Не вярвай на думите, лозунгите, обещанията, сладките приказки. Погледни тези, които щедро ви отрупват с обещания. Това са лъжци и крадци бивши, настоящи или бъдещи. За теб те никога нищо няма да свършат. И въобще никой нищо няма да направи заради теб. Затова истинските комунисти не раздават обещания.
Не се страхувай да се бориш за своите права . Това не са абстрактни думички – борбата за личните ти граждански права започва с борбата за заплата, стипендия, за нормални условия на обучение или работа, за уважително отношение към твоята личност от страна на чиновниците. Необходимо е да се бориш въпреки натискът на ‘’собствениците’’ , въпреки полицейските крясъци на управляващите, въпреки измислената ‘’опозиция’’ която те зарязва веднага щом се приземи в депутатското кресло. Само истинските комунисти ще останат с теб в борбата до край.

Не моли тази власт за нищо. Тя плюе на теб и твоите проблеми. За нея ти си само дойна крава която трябва да седи безучастно като не й създава проблеми и дъвче ‘’телевизионна дъвка’’. Твоите молби са глас в пустиня. Тази влас уважава само силата. От нея нищо не може да се измолва, може само да се завоюва. Помни – въпреки ‘’ конструктивната’’, ‘’актуалната’’ и т.н. бутафорна ‘’опозиция’’ има и една друга непримирима опозиция- това са истинските комунисти. Ние сме много малко. Ние нямаме спонсори. Нас почти никога не ни показват по телевизията. Ние нямаме мощен депутатски ‘’заслон’’. Обкръжени сме от завесата на мълчанието. Ние не променяме своите позиции, за да се нагодим към днешните настроения на ‘’електората’’ или капризите на заможни чичковци. Нашата работа е тежка и понякога опасна. Но ние имаме това , което нямат и няма да имат другите - това е истината.


Тагове:   още,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rksmb
Категория: Политика
Прочетен: 37698
Постинги: 29
Коментари: 6
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031